A Microsoft Office megvásárlása igazán könnyű feladat. A nehézsége talán csak abban van, hogy első körben ki kell találni, hogy melyik csomagot éri meg számunkra a legjobban előfizetni. Ebben a cikkben ahhoz kapsz segítséget, hogy eligazodj a különféle csomagok között.

Microsoft Office megvásárlása általánosságban

A Microsoft 365 programjainak listája csomagonként változik, így könnyen tesz eleget a felhasználó igényeinek. Minden csomag kompatibilis a Windows, macOS, iOS és Android rendszerekkel egyaránt. A csomagok alapvetően két csoportra oszthatók, attól függően, hogy otthoni vagy vállalati használatra összeállítottak. Minden előfizetés választható éves vagy havi ciklusokban egyaránt, illetve a legtöbb esetben biztosított egy 1 hónapos díjmentes próbaidőszak, melynek lejártát követően automatikus levonásra kerül a választott csomag ára. A díjfizetés pedig bármikor lemondható.

Otthoni használatra két előfizetés érhető el:

  • Family verzió (35 999,00 HUF/év), mely tartalmazza: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, OneDrive és Skype programok használatát 2-6 felhasználó részére, akár 6 TB felhőtárhellyel (személyenként 1 TB), továbbá a mobilalkalmazásban elérhetők a helymegosztási értesítések és vezetésbiztonsági szolgáltatások (utóbbi kizárólag az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában érhető el)
  • Personal verzió (24 999,00 HUF/év), mely tartalmazza a Family verziónál felsorolt összes programot és 1 TB felhőtárhelyet, ám nem választható próbaidőszakként

Microsoft Office megvásárlása vállalati célokra

Vállalati célokra már több opció érhető el, melyek tartalmazzák az alapprogramok mellett az online kollaborációhoz szükséges tereket biztosító programokat is:

  • Vállalati alapverzió (€4.20 felhasználó/hó), mely tartalmazza az Office-appok webes és mobilverzióit, továbbá a Teams, az Exchange és a SharePoint programokat
  • Vállalati standard verzió (€10.50 felhasználó/hó), mely az alapverziótól annyiban tér el, hogy az együttműködést segítő programok webes és mobilverzióit is magába foglalja (kivétel az Access és a Publisher), illetve hozzáférést biztosít a Microsoft Bookings apphoz
  • Vállalati prémium verzió (€16.90 felhasználó/hó), mely az előző verziók szolgáltatásain túl kibertámadások elleni speciális védelmet és eszközkezelést nyújt (Intune és Azure Information Protection programok)

Plusz egy vállalati verzió csak az alkalmazásokat tartalmazza (€8.80 felhasználó/hó), ebben a csomagban nem találhatók meg az üzleti szintű levelezési funkciókat és a Microsoft Teamst.

Lehetőség adódik az Office 2021 Otthoni és diákverzió (53 999,00 HUF) vagy Otthoni és kisvállalati verzió (109 999,00 HUF) egyszeri megvásárlására is, ám ezek csupán 1 PC-re vagy Mac gépre vásárolhatók meg. Ez a verzió a Word, az Excel, a PowePoint és az Outlook 2021-es verzióit kívánja áráért cserébe.

A fent feltüntetett árak változhatnak, az árak a 2021. december 20-i állapotot tükrözik.