Indulása óta a Microsoft Office számos programot adott hozzá három alapprogramjához: a Word, az Excel és a PowerPoint programokhoz. Az azóta megjelent programok szoros kapcsolatban állnak ezekkel az alappillérekkel: egyesek kiváltak belőlük, mások az ezekből hiányzó szolgáltatásokat igyekeznek pótolni. Ezeken kívül számos program igyekszik a közösségi és irodai munkát leegyszerűsíteni és gyorsabbá tenni azzal, hogy a megfelelő eszközöket biztosítja hozzá. A Microsoft Office programjai.

Microsoft Word 

A Word a Microsoft zászlóshajója a szövegszerkesztés terén. 1983-ban jelent meg először a piacon, akkor még Multi-Tool Word név alatt futva a Xenix termékeként. Több más felületre is készültek kiadásai, így az IBM gépeire (1983), az Apple számára (1984) és a Microsoft Windows felületére (1989). Jelenleg része az Office rendszerének, de önálló termékként is megállja a helyét a Microsoft felhozatalában. 2003-tól kezdve marketing szempontból erősen kihangsúlyozták, mint az Office részét, és átnevezték Microsoft Office Word-dé. Legutolsó verziója 2021-ben jelent meg, minden Microsoft 365 előfizetéssel rendelkező eszközön ez a frissítés működik jelenleg. Alapvető feladata szövegek szerkesztése és formázása és különféle formátumok egy dokumentummá összegyúrása. 

Microsoft Excel 

Az Excel egy táblázatkezelő program a Microsoft által létrehozva. Függvények, számolások és egy programnyelv segítségével vált a világ vezető táblázatkezelő programjává az 1993-as 5. verziója óta. A program nagyban megkönnyíti a számítógéppel dolgozók mindennapjait. Ha te is szívesen megtanulnád, akár online excel tanfolyamra is jelentkezhetsz.

Microsoft PowerPoint 

A PowerPoint egy prezentációs program a Microsoft által fejlesztve, a Microsoft Office részeként. A Wordhöz és az Excelhez hasonlóan szintén az Office egyik alapprogramja és még a Xenix szerverein indult működése. Széleskörűen használt program, egyike a leggyakoribb tömegkommunikációs eszközöknek. 20003-ban a Word szituációjához hasonlóan átnevezték Microsoft Office PowerPoint-tá.  

Microsoft Outlook 

Az Outlook egy levelezőprogram, mely magába foglal egy naptárat, feladatkezelőt, kontaktkezelőt, jegyzeteket és naplót is. A SharePoint programmal összekapcsolva létrehozható benne szervezetek megosztott levelezőrendszere és naptára. Vállalati szinten az egyik leggyakrabban használt Microsoft-program.  

Microsoft OneDrive 

A Microsoft felhője és szinkronizációs programja, ahová a Microsoft 365 felhasználó a dokumentumait menti és megtalálja. “007-ben jelent meg az Office részeként, teljes biztonságot nyújt a fájlok védelmét illetően.  

Az irodai és iskolai munkát, illetve a mindennapokat tovább könnyíti a Microsoft Teams, a OneNote, a Sway, a Forms és a Naptár, a To Do, a Family Safety és a Skype is.